Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/id00018/domains/activeblog.nl/public_html/index.php on line 93
Stappen en tips voor webdesign | Activeblog.nl

Webdesign

Bij het maken van websites hoort een uitstekend webdesign te zijn. Het ontwerp van een website kan door u worden gedaan. Als u geen kennis heeft over webontwerp, kunt u altijd dit aan een professional overlaten. Indien u voor een webdesigner kiest, zal uw website een professionele uitstraling hebben. Wanneer u een website gaat maken, houdt u, ongeacht de keuze die u maakt met betrekking tot de uitvoerder, rekening met een aantal aspecten. Verder kunt u een aantal tips volgen voor een webontwerp dat absoluut op uw wensen aansluit!

Proces van webdesign

Voordat u aan de gang gaat met webontwerp, raden we u aan om de huisstijl voor de website op papier te zetten. Als u nog geen idee heeft over deze stijl, kunt u een webdesigner inschakelen. Verder hoort u de functies van de website voor ogen te hebben. Bovendien is het handig om de content voor uw website te bepalen. De inhoud van de webteksten moet voor niet alleen u duidelijk zijn, maar ook voor uw bezoekers. Wanneer u alle bovenstaande informatie voor uw website heeft, kan een browser worden gekozen. Dit is zeer belangrijk voor webdesign, omdat de webteksten compatibel moeten zijn met programma's, zoals Microsoft Internet Explorer, Firefox, Google Chrome en Safari. Als uw teksten op deze browser kunnen worden weergegeven, zullen alle bezoekers uw content goed zien.

Handige tips

Een website maken en ontwerpen is een continu proces. Daarom raden wij u aan om de volgende tips te volgen:

  • Website up-to-date. Veel mensen vergeten om hun website regelmatig aan te passen. Daardoor zal de informatie te oud worden voor een aantal bezoekers. Om dit te voorkomen, raden we u aan periodiek naar de content van uw website te kijken. Als u deze wilt aanpassen, is het aanbevolen om dit meteen te doen. Indien u het webdesign te oud vindt, kunt u ervoor kiezen om dit te vernieuwen. U kunt de website door een professional laten maken, maar u kunt dit zelf doen met een gratis sitemanagement (Content Management System). Met dit programma kunt u teksten wijzigen en/of aanvullen. Ook maakt u zelf hyperlinks aan naar externe en interne pagina's. Op deze manier worden de webpagina's van uw platform met elkaar verbonden.
  • Eenvoudige techniek. Het is aangeraden om geen complexe websites te maken. Niemand wil immers op websites zitten met een ingewikkeld navigatiesysteem. Voor uw websites is het aanbevolen om de standaarden van het World Wide Web Consortium (W3C) te maken. Deze standaarden zijn: HTML, XHTML, XML, CSS en de Web Content Accessibility Guidelines. Als u deze standaarden gebruikt, zullen uw websites op onder andere laptops en mobiele telefoons makkelijk worden weergegeven.
  • Design. Als u nog geen huisstijl voor uw website heeft gevonden, kan het webdesign op uw organisatie en doelgroep van de website worden afgestemd. Op deze manier zullen de personen in uw publiek worden gestimuleerd om de verschillende webpagina's te bezoeken.