Social media marketing

Elke dag zitten u en anderen op social media om uw connecties in leuke video's te taggen en de laatste foto's up te loaden. Niet alleen uw familie en vrienden zien uw berichten, maar ook bedrijven zijn op de hoogte van de posts op bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Daarom hebben ze besloten om aan een van de verschillende vormen van internet marketing mee te doen: social media marketing. Hoewel iedereen actief is op de verschillende social mediaplatformen, kan het heel moeilijk zijn om succesvolle campagnes op te zetten. Bent u benieuwd naar handige tips om uw doelstellingen te halen?

Doel van social media

Dit is een vorm van internet marketing waarbij verschillende social mediaplatformen worden ingezet om contact te houden met de connecties van een bedrijf. Ook wordt deze vorm van online marketing ingezet om advertenties te plaatsen op de meest gebruikte social mediakanalen. Denk bijvoorbeeld aan Facebook-marketing. Doordat consumenten allerlei social mediakanalen dagelijks gebruiken, zijn bedrijven in staat om hun marketingcommunicatiedoelstellingen te behalen.

Tips voor het gebruik van alle social mediaplatformen

Als u social media gaat inzetten, is het aangeraden om naar de volgende aandachtspunten te kijken voor uw activiteiten met betrekking tot internet marketing:

  • Planning van content. Als u verschillende kanalen van social media gaat inzetten, is het aanbevolen om een planning te maken van de content die u wilt plaatsen. Hierbij maakt u afspraken met de content leveranciers en de kwaliteit van de berichten die u plaatst. Het heeft namelijk geen zin om dagelijks posts te doen, als deze niet nodig zijn. Sterker nog, dit kan tot irritaties bij uw doelgroep zorgen.
  • Mening van volgers. Ook is het een tip om naar de mening van uw volgers te vragen. Wanneer u dit doet, heeft u feedback op onder andere uw content. Daarnaast heeft u meer engagement waardoor het aantal volgens op alle social mediakanalen sterk kan groeien.
  • Integratie van verschillende social mediakanalen. Tevens is het een tip om de verschillende platformen met elkaar te combineren. Als u bijvoorbeeld uw Facebook-account op uw Twitter- of Instagram-pagina vermeldt, zullen jouw volgers op de laatstgenoemde media uw Facebook-pagina bezoeken. Hiermee zal het totaal aantal volgers in uw netwerk sterk groeien. Dit leidt tot meer naamsbekendheid en u zult als grote speler van internet marketing worden gezien!
  • Delen van content. Tot slot raden we u aan om de content op de verschillende social mediakanalen te delen. Als u bijvoorbeeld een leuk berichtje op Facebook heeft geplaatst, kunt u dit op andere bekende kanalen plaatsen. Op deze manier zal het bereik voor uw posts groter worden. Zo kunnen meer mensen uw berichten lezen en daardoor zou het totaal aantal volgers zelfs stijgen.